Slikanice Iglek

dragon fruit slikanice Iglek

Slikanice Iglek

slikanice Iglek
slikanice Iglek

Slikanice Iglek so namenjene mlajšim otrokom. So oblikovno in konceptualno drugačne, kot smo navajeni. Petnajst zgodb sestavlja zbirko. Zgodbe predstavljajo glavnega junaka zmajčka Igleka, njegove prijatelje in bližnje, ki iščejo svojo pot za bivanje v sožitju z drugimi. Igleka bomo lahko spremljali od njegovega zgodnjega otroštva, preko mladostništva, pa vse do odraslosti. Otroci preko zgodb krepijo znanje, iznajdljivost in pogum za odpornost na težave. Zgodbe so prepletene z dobronamernostjo junakov in z univerzalnimi vrednotami. In to je narejeno na zabaven, humoren, strpen način, ki ne prikazuje sveta in glavnih junakov v rožnatih očalih. Nasprotno, kljub temu, da jih vzljubimo, lahko jasno vidimo, da nikakor nihče od njih ni popoln. Poleg tega so v zgodbah subtilno vpletene vsebine, ki jih lahko samostojno navežete in po želji o njih razglabljate z otroci. Nekatere od teh tem so: skrb za lastno zdravje, naravovarstvo, učenje, ljubezen, zvestoba, kritično mišljenje in mnoge druge.

Slikanice na ključnih mestih omogočajo, da otroci aktivno sodelujejo s svojimi idejami. Za to jim je včasih potrebno dati čas in hkrati začutiti, kdaj se otrok ne želi odzivati. To je pomembno zato, da otroku ne bi nehote vzbujali neprijetne občutke zaradi nedoseganja naših pričakovanj. Če ne želi odgovoriti, ni nič hudega. Lahko bo o vprašanjih razmislil sam pri sebi in vam odgovoril ob čisto nepričakovanih priložnostih. Lahko celo nekaj dni kasneje. Tisti, ki imate otroke, dobro veste, kako to gre 🙂

Sodelovanje otrok in vpisovanje njihovih odgovorov v knjigo.

V knjigo lahko otroci nalepijo kak svoj izdelek, ali rišejo v za to namenjene prostore. Knjiga s primerno uporabo lahko nudi zavetje, prijazno vzgaja ter krepi in ceni ustvarjalnost. Ko bo vaš otrok rastel, se bodo tudi njegovi odgovori spreminjali. Tudi to je zanimivo opazovati, tako vam kot otroku samemu.

Tudi vi, dragi starši se boste ob branju nemalokrat pošteno nasmejali. Ne toliko zaradi zgodb, kot zaradi odgovorov vaših otrok.

Slikanice Iglek in dostopnost

Slikanice so dostopne v elektronski in v tiskani obliki. Trenutno sta natisnjeni dve, kmalu bo dostopna tudi tretja knjiga, ki bo malo obsežnejša, kot prvi dve, saj bo vsebovala tri zgodbe. Možno jo bo kupiti tudi v predprodaji.

Ob nakupu zbirke pri meni, dobite popust.

E slikanice Iglek so prosto dostopne. Pobrskajte po spletni strani in jih berite. Dostopne so tudi v tujih jezikih.

Prijazno vabljeni k branju.

  1. slikanica Iglek-Kako se je vse sploh začelo
  2. slikanica Iglek v šoli
  3. slikanica Iglek raste